Η ουγγρική πόλη Σέγκετ θυμάται το χρέος της πριν από… 140 χρόνια και προσφέρει βοήθεια για τη Νοτρ Νταμ
  • Η ουγγρική Σέγκετ είχε καταστραφεί το 1879 από μια πλημμύρα και είχε επιδιορθωθεί χάρη στη βοήθεια του Παρισιού
  • Η πόλη, «σε πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», προσφέρει 10.000 ευρώ στη Γαλλία για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ

Ένα χρέος 140 χρόνων ξεπληρώνει η ουγγρική πόλη Σέγκετ, προσφέροντας στο Παρίσι βοήθεια για την ανοικοδόμηση του εμβληματικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Δευτέρας 15 Απριλίου.

Η συγκεκριμένη πόλη,  πληθυσμού 160.000,  που απέχει σχεδόν 160χλμ νότια από τη Βουδαπέστη στις όχθες του ποταμού Τίσα, είχε καταστραφεί από πλημμύρα  στις 12 Μαρτίου 1879,  μια τραγωδία που κόστισε τη ζωή 160 κατοίκων. Το Παρίσι, μεταξύ άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, κυρίως του Λονδίνου και της Βιέννης είχε σπεύσει να προσφέρει τη δική του βοήθεια.

Η Σέγκετ δε το ξέχασε ποτέ, μάλιστα έχει δώσει σε διάφορους δρόμους ονόματα εμπνευσμένα από τις πόλεις που τη βοήθησαν. Έτσι, ανακοίνωσε την Τρίτη 16 Απριλίου μια δωρεά 10.000 ευρώ για την ανοικοδόμηση της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι. Οι δωρεές έχουν φτάσει ήδη στα εκατοντάδες εκατομμυρία, από όλους τους διαθέσιμους χώρους. 

«Πριν από 140 χρόνια , το Παρίσι χορήγησε βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Σέγκετ μετά τη μεγάλη πλημμύρα∙ τώρα, σε πνεύμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, η Σέγκετ βοηθά το Παρίσι»,

Ο δήμος της πόλης αναφέρει επίσης ότι συγκεντρώνει δωρεές από ιδιώτες για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων όπου σημειώθηκε πυρκαγιά στη διάρκεια της νύχτας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook