Η καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων πυροδότησε και ξεσπάσματα μίσους από ακραίους

Προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης φαίνεται ότι έχει αποτελέσει το θλιβερό συμβάν της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, αφού δεν έλειψαν οι ακραίοι που έσπευσαν να πολιτικολογήσουν πάνω στα γεγονότα.

Από τη μία αξιωματούχος της ακροδεξιάς της Γερμανίας κατήγγειλε τη βία εναντίον των χριστιανών συνδέοντάς την με την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, αν και οι Γάλλοι ερευνητές εκτιμούν πιθανότερο το σενάριο του ατυχήματος.

«Στη διάρκεια της πασχαλινής εβδομάδας η #NotreDame καίγεται. Τον Μάρτιο: η δεύτερη μεγαλύτερη εκκλησία ο Άγιος Σουλπίκιος καίγεται. Τον Φεβρουάριο: 47 επιθέσεις στη Γαλλία. Το Παρατηρητήριο Μισαλλοδοξίας και Διακρίσεων κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη καταγγέλλει σημαντική αύξηση», έγραψε η Αλίτσε Βάιντελ, επικεφαλής του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), στο Twitter.

Αναρτώντας απλώς έναν σύνδεσμο που παραπέμπει σε άρθρο με ημερομηνία Μαρτίου που αφορά την πυρκαγιά στον Άγιο Σουλπίκιο, η Βάιντελ δεν εξηγεί για ποιο λόγο αναφέρεται στις διακρίσεις εις βάρος των χριστιανών μετά την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Πέραν του ακροδεξιού AfD όμως, τζιχαντιστές βρήκαν επίσης πρόσφορο έδαφος για πολιτική εκμετάλλευση, αφού σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για τη δράση του ISIS, πολλοί μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι τα ερείπια που άφησε πίσω της η καταστροφή μαρτυρούν την αλήθεια του Ισλάμ, καθώς το Κοράνι αναφέρει ότι οι κατεστραμμένοι ναοί των μη μουσουλμανικών πολιτισμών αποτελούν ένδειξη της τιμωρίας του Αλλάχ σε όσους απέρριψαν την αλήθεια του.

Στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι, με αραβικά ονόματα, βρίσκουν το τραγικό συμβάν στη Notre Dame πολύ αστείο.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook