«Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν», τονίζει ο Μοσκοβισί
  • «Δεν πρέπει να με βλέπετε ούτε ως υπέρμαχο της κυβέρνησης ούτε ως πολέμιο της κυβέρνησης, είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας», είπε ο Μοσκοβισί
  • Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ήταν υπέρ της μείωσης των συντάξεων από την πρώτη στιγμή

Ξεκάθαρη θέση για το θέμα της κατάργησης της μείωσης των συντάξεων πήρε ο Πιερ Μοσκοβισί. «Η κατάργηση της μείωσης των συντάξεων δεν είναι προεκλογικό bonus για κανέναν» αναφέρει ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», τονίζοντας, στη συνέχεια, ότι «η Κομισιόν δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δεν πρέπει να με βλέπετε ούτε ως υπέρμαχο της κυβέρνησης ούτε ως πολέμιο της κυβέρνησης, είμαι μόνο υπέρ της Ελλάδας».

«Έχω σιχαθεί αυτές τις πολιτικές κορόνες όσων προσπαθούν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι αντικειμενική», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Η Κομισιόν είναι αντικειμενική. Πλήρως. Μπορούμε να είμαστε φίλοι του ελληνικού λαού, να έχουμε καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να είμαστε υποκειμενικοί ή να υποστηρίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα. Το μόνο κόμμα που υποστηρίζουμε στην Ελλάδα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός και αυτό είναι υπερκομματικό».

Ο κ. Μοσκοβισί αναφερόμενος στο πακέτο κοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης είπε «ελπίζω ότι η συμφωνία γι΄ αυτά τα μέτρα θα είναι επίσης υπερκομματική, γιατί οι Έλληνες το αξίζουν».

Σημειώνει ακόμα ότι ο ίδιος δεν ήταν υπέρ της μείωσης των συντάξεων από την πρώτη στιγμή που «το μέτρο έπεσε στο τραπέζι στην Μάλτα τον Απρίλιο του 2017» και ότι «αυτό δεν ήταν δημαγωγία», καθώς, όπως εξηγεί «τίποτα δεν ήταν δεδομένο» αφού «τεκμηρίωση της απόφασης και των στοιχείων ήταν μια απαιτητική διαδικασία». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι αρχικά υπήρχε ένα κενό ανάμεσα στο στόχο και το σύνολο των κοινωνικών μέτρων, το οποίο έπρεπε να κλείσει -όπως και έγινε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook