«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι το τέλος του δρόμου», τόνισε ο Μοσκοβισί
Ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα είναι «το τέλος του δρόμου» και θα πρέπει όποια κίνηση γίνεται «να περάσει από αυτό το στάδιο».

Για τον Μοσκοβισί, θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις κυρίως στον τραπεζικό τομέα με μείωση των «κόκκινων» δανείων, αλλά παράλληλα να αξιοποιηθεί και η προμνημονιακή αλλά και η μεταμνημονιακή βοήθεια, στοιχείο με σημασία, όπως είπε, «όχι μόνο οικονομική, αλλά και πολιτική».

Σε σχόλιο για τις διεργασίες για σύγκλιση της Κεντροαριστεράς μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμένου, δεν έκρυψε ότι και ο ίδιος προέρχεται από την Αριστερά, αλλά, όπως είπε, βρίσκεται στην Αθήνα με την ιδιότητα του επιτρόπου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μοσκοβισί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

-Το τελευταίο διάστημα μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμένου από την κυβέρνηση αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για σύγκληση της Κεντροαριστεράς. Πώς αξιολογείτε αυτή την προοπτική;

«Και εγώ είμαι ένας άνθρωπος της Αριστεράς. Αλλά βρίσκομαι εδώ ως Ευρωπαίος επίτροπος, και μίλησα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αυτή την ιδιότητα και για τα θέματα του χαρτοφυλακίου μου».

-Χαιρετίσατε την επιστροφή στην κανονικότητα. Μπορούμε να μιλάμε και για επιστροφή στις αγορές σύντομα;

«Πιστεύω ότι όλες οι προσπάθειες του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των Ελλήνων γενικά, κινούνται για την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και, φυσικά, ο έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη σημασία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν, τις μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα τη μείωση των κόκκινων δανείων για έναν υγιή τραπεζικό τομέα και, βέβαια η συνέχεια της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων. Γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μεταμνημονιακή βοήθεια και αυτό είναι σημαντικό και οικονομικά και πολιτικά.

Και η Ελλάδα βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην κανονικότητα. Το έλεγα πάντα, είναι η 11η φορά που επισκέπτομαι την Ελλάδα, αρχικά ως υπουργός Οικονομικών, αλλά και ως ευρωπαίος επίτροπος, ήθελα πάντα να εργάζομαι με την Επιτροπή για να είναι η Ελλάδα ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης. Αυτό έχει πραγματοποιηθεί. Θα πρέπει να συνεχίσει. Και πράγματι, το τέλος του δρόμου είναι, εν προκειμένω, η προσέγγιση των αγορών. Και κάθε κίνηση που γίνεται πρέπει να περάσει από αυτό το στάδιο».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook