Η Ε.Ε. στέκεται στο πλευρό της Βρετανίας στην υπόθεση Σκριπάλ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό της Βρετανίας στην υπόθεση Σκριπάλ και αφού το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται πιθανότατα πίσω από την απόπειρα δολοφονίας με νευροτοξική ουσία του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μας απασχολεί πολύ αυτή η κατάσταση, όπως επίσης και τα μέχρι στιγμής ευρήματα του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η Ένωση θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Σκριπάλ.

«Φυσικά το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. για το θέμα», πρόσθεσε.

Χθες, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η Ε.Ε. θα επιδείξει αλληλεγγύη προς τη Βρετανία, που αποχωρεί από την Ένωση τον επόμενο χρόνο, αλλά θέλει να διατηρήσει στενές σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ στον τομέα της ασφάλειας και των διπλωματικών σχέσεων.

Μετά την χθεσινή δήλωση της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα «πιθανότατα» βρίσκεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και τς κόρης του στο Σάλσμπερι, ο Τίμερμανς έγραψε το Twitter: «Παρακολούθησα με προσοχή σήμερα την δήλωση της πρωθυπουργού Μέι για την επίθεση με νευροτοξικό αέριο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλω να εκφράσω τα ισχυρά μου αισθήματα αλληλεγγύης προς τον βρετανικό λαό και τη βρετανική κυβέρνηση. Είμαστε στο πλευρό σας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Δείτε Επίσης