Η χαώδης διαφορά ήθους, ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης στα μηνύματα Τραμπ και Ομπάμα για την Παναγία των Παρισίων

Πρόκειται για δύο εκ διαμέτρου αντίθετους ανθρώπους, κάτι που βγαίνει σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής τους, και πρωτίστως στη διακυβέρνησή τους.

Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ είναι δύο αμερικανοί πολιτικοί με χαώδεις διαφορές μεταξύ τους και αυτό φάνηκε για ακόμα μία φορά, με αφορμή τα δυσάρεστα συμβάντα στο Παρίσι, όταν η εμβληματική Notre Dame πήρε φωτιά το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως είθισται, οι παγκόσμιοι ηγέτες σπεύδουν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους μετά από τραγικά γεγονότα, ο τρόπος όμως που το κάνουν δείχνει το ήθος, την πολιτική και κοινωνική αντίληψή τους και το επίπεδο ενσυναίσθησης που έχουν (ή δεν έχουν).

Στο μήνυμα λοιπόν του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενός προέδρου που το λεξιλόγιό του περιορίζεται στο «φανταστικό, τέλειο, απίστευτο, τραγικό, θλιβερό», επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο.

«Τόσο τρομερό να βλέπεις την τεράστια φωτιά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ. Ίσως η ρίψη νερού με τάνκερ θα μπορούσε να τη σβήσει. Δράστε γρήγορα» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Συνέχισε και με το κλασικό αμερικανικό -και κάπως αχρείαστο- μότο «Ο Θεός ευλογεί τη Γαλλία».

Το πόσο λίγος βέβαια είναι ο Τραμπ δεν χρειαζόταν κανένας Ομπάμα για να το επιβεβαιώσει, ωστόσο με το δικό του μήνυμα, μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, θλίψης για τους ανθρώπους της Γαλλίας, ο πρώην πρόεδρος κάνει αυτό ακριβώς που ένας ηγέτης (βλέπε Τζασίντα Άρντεν) θα έπρεπε να κάνει.

«Η Νοτρ Νταμ αποτελεί έναν από τους πιο σπουδαίους παγκόσμιους θησαυρούς και σκεφτόμαστε τους ανθρώπους της Γαλλίας σε αυτή τη στιγμή πένθους. Είναι στη φύση μας να θρηνούμε όταν βλέπουμε να χάνεται ιστορία, είναι όμως και στη φύση μας να ξαναχτίσουμε το αύριο, όσο πιο δυνατοί μπορούμε», ήταν το tweet του Ομπάμα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook