Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο Άλεξ Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

Τη σύλληψη του Άλεξ Σάλμοντ, που διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2007 μέχρι το 2014 και μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2015 μέχρι το 2017 ανέφερε το BBC. Η  σύλληψη προήλθε από έρευνα για ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση. Οι κατηγορίες δεν είναι ακόμα γνωστές.

Τον περασμένο Αύγουστο ο Άλεξ Σάλμοντ είχε αποχωρήσει από το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας μετά από καταγγελίες δύο μελών της ομάδας του για σεξουαλικές επιθέσεις αρνούμενος τις κατηγορίες, οι οποίες διατυπώθηκαν επισήμως στην κυβέρνηση της Σκωτίας τον περασμένο Ιανουάριο και ανατρέχουν στο 2013 όταν βρισκόταν ακόμη στην πρωθυπουργία.

Ο Σάλμοντ κινήθηκε νομικά κατά της κυβέρνησης, της οποίας σήμερα ηγείται η πρώην σύντροφός του στο κόμμα Νίκολα Στέρτζον, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τη διαδικασία των εις βάρος του καταγγελιών για την υπόθεση.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση κατέληξε ότι είχε ενεργήσει παρανόμως στη διάρκεια της έρευνας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του Σάλμοντ. Ωστόσο, η αστυνομία της Σκωτίας τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε δική της ξεχωριστή έρευνα για τις καταγγελίες δύο γυναικών, μελών της ομάδας του, ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία της Σκωτίας πριν από χρόνια, η οποία και οδήγησε στη σημερινή σύλληψή του.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook