Γαλλία: Τη στήριξή του στον Φιγιόν εξέφρασε ο Σαρκοζί – Προηγείται ο Μακρόν (video)

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον Φρανσουά Φιγιόν, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, για να «γυρίσουν την σελίδα των τελευταίων πέντε καταστροφικών ετών».

«Όλοι πρέπει να είναι ξεκάθαροι απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Θέλω να τονίσω γιατί θα στηρίξω τον Φρανσουά Φιγιόν: Έχει την εμπειρία, το πάθος και το σχέδιο που θα επιτρέψει στη Γαλλία να εξασφαλίσει μία εναλλακτική λύση για τα τελευταία πέντε καταστροφικά χρόνια που ζήσαμε», δήλωσε ο Σαρκοζί σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Facebook.

Ο Φιγιόν, που ήταν πρωθυπουργός του Σαρκοζί την περίοδο 2007-2012, αγωνίζεται για να φτάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Μαΐου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Μακρόν προηγείται με ποσοστό 23,5%

Ο ανεξάρτητος κεντρώος, Εμανουέλ Μακρόν, προηγείται με ποσοστό 23,5%, πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 22,5% ενώ τρίτος με ποσοστό 19,5% βρίσκεται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Φρανσουά Φιγιόν και τέταρτος, με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν με 19%.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών η δημοσκόπηση προβλέπει ότι ο Μακρόν θα κερδίσει άνετα τη Λεπέν, συγκεντρώνοντας ποσοστό 60,5% έναντι 39,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)