Φρίκη στην Ινδία – Ξέσπασαν άγριες διαδηλώσεις μετά τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις τριών ετών

Η φρικιαστική πράξη του βιασμού ενός νηπίου προκάλεσε την οργή χιλιάδων κατοίκων του ινδικού Κασμίρ, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στον δράστη.

Κατά τις διαδηλώσεις, δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν  από την καταστολή των αστυνομικών, αλλά και από δακρυγόνα. Σε αυτά το πλήθος απάντησε με πέτρες.

Ο βιασμός του νηπίου σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού που βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον πατέρα του.

Τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών αυξήθηκαν κατά 8%, στα 3.168 το 2017, από 2.915 τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Θέλουμε δικαιοσύνη για το θύμα» διέμεινε ο αυτονομιστής μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Μουλάνα Μασούρ Αμπάς, ο οποίος έχει καλέσει σε γενική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. Καταστήματα, εταιρείες και σχολεία έμειναν κλειστά στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, που ήταν γείτονας της τρίχρονης, την παρέσυρε σε ένα άδειο σχολείο και την βίασε την περασμένη Τετάρτη. Η μητέρα της άκουσε τις κραυγές της και την βρήκε μέσα σε μια τουαλέτα.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι δεν εμπιστεύονται πλέον τις αρχές ότι θα φροντίσουν για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και ζήτησαν να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοια εγκλήματα. «Αν τους κρεμάσουν, τότε μπορεί να μειωθούν αυτά τα περιστατικά», είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook