«Εκτοξεύτηκαν» οι σεξουαλικές επιθέσεις στον αμερικανικό στρατό – Αυξήθηκαν κατά 38% σε δύο μόνο χρόνια
Κατά 38% μέσα στο 2018, σε σχέση με τα στοιχεία δύο χρόνια πιο πριν, αυξήθηκαν οι σεξουαλικές επιθέσεις στον αμερικανικό στρατό.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι τον περασμένο χρόνο καταγγέλθηκαν 6.053 σεξουαλικές επιθέσεις, σύμφωνα με διετή έρευνα, τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί από την έναρξη καταγραφής τέτοιων επιθέσεων, το 2004.

Λαμβάνοντας υπόψη τις περιπτώσεις που δεν έχουν καταγγελθεί, η έρευνα του στρατού εκτίμησε ότι 20.500 άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα κάποιου είδους σεξουαλικής επίθεσης τον περασμένο χρόνο. Ο αριθμός αυτός το 2016 εκτιμάτο ότι ήταν 14.900.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, μία μια γυναίκα, ηλικίας 17 με 20 ετών, που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό έχει μία στις οκτώ πιθανότητες να πέσει θύμα μιας τέτοιας επίθεση.

Τα στοιχεία φέρνουν στο φως όχι μόνο την πλήρη αποτυχία του Πενταγώνου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αλλά και την αδιαφορία του ουσιαστικά, καθώς ακόμα και στις υποθέσεις που έρχονται στο φως, οι πιθανότητες ποινής είναι πολύ λίγες, καλλιεργώντας έτσι μια κουλτούρα ατιμωρησίας και ενίσχυσης του βιασμού, που αφορά άντρες και γυναίκες. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook