Εξελίξεις στην τραγωδία στην Τουρκία με την κατάρρευση που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους – Τρεις συλλήψεις τεχνικών του κτιρίου
Η κατάρρευση ενός οκταώροφου κτιρίου την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη βύθισε στο πένθος την Τουρκία.

Συνολικά 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση στις 6 Φεβρουαρίου ενός κτιρίου οκτώ ορόφων, το οποίο βρίσκεται στην συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης

Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστό πως τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν. Πρόκειται για την υπεύθυνη του σχεδίου, τον τεχνικός υπεύθυνο και μια επιθεωρητή επιφορτισμένη με την επίβλεψη της τήρησης των προδιαγραφών για την ασφάλεια. Κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», σύμφωνα με το DHA.

Το δράμα αυτό έφερε στην επιφάνεια την κατάσταση στην οποία βρίσκονται ορισμένες πολυκατοικίες στην Κωνσταντινούπολη, καθώς έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις κατάρρευσης τα τελευταία χρόνια.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου αυτού είχαν κατασκευαστεί χωρίς άδεια, μια σχετικά συνηθισμένη πρακτική στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη των περισσότερων από 15 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κατάρρευση του κτιρίου αυτού έδωσε τροφή σε νέες επικρίσεις κατά αμνηστίας που χορηγήθηκε πέρυσι από την κυβέρνηση σε αυτούς που αφορούν οι παράνομες αυτές κατασκευές όσον αφορά το ύψος των κτιρίων, με το μέτρο αυτό να κρίνεται ψηφοθηρικό πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Σάββατο να «αντληθούν τα διδάγματα» από το δράμα αυτό, ενώ ήδη είχε δοθεί εντολή από τις αρχές να κατεδαφίσουν 8 κτίρια που κρίθηκαν ότι εγκυμονούν κινδύνους και βρίσκονται κοντά σε αυτό που κατέρρευσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook