Έξαλλη η Τερέζα Μέι με την Cadbury για τα… πασχαλινά αυγά (εικόνες – videos)

Την οργή της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, αλλά και της εκκλησίας προκάλεσε η κίνηση της εταιρείας Cadbury, να αφαιρέσει την αναφορά στη γιορτή του Πάσχα από το… κυνήγι των σοκολατένιων αυγών, που οργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση National Trust.

«Είναι τελείως γελοίο», δήλωσε η Μέι στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, σχολιάζοντας την απόφαση της γνωστής σοκολατοποιίας.

Υπενθυμίζοντας ότι είναι κόρη πάστορα, τόνισε: «Το Πάσχα είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι μία πολύ σημαντική γιορτή για την χριστιανική πίστη, για εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Γι΄αυτό, αυτό που κάνει το National Trust είναι τελείως γελοίο».


«Η Cadbury φτύνει στον τάφο του ιδρυτή της»

Ο αρχιεπίσκοπος του Γιορκ, Τζον Σεντάμου, του δεύτερου στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, κατηγόρησε την Cadbury ότι «φτύνει στον τάφο» του ιδρυτή της, του κουάκερου Τζον Κάντμπερι.

«Οι Κάντμπερι ήταν κουάκεροι μεγαλοβιομήχανοι. Εάν επισκεφθείτε το Μπέρμιγχαμ σήμερα, θα δείτε πόσο η θρησκευτική πίστη έχει επηρεασθεί από την βιομηχανική δραστηριότητα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος στην Daily Τelegraph. «Το να αφαιρείς από το κυνήγι των αυγών την αναφορά στο Πάσχα είναι σαν να φτύνεις στον τάφο του».

Η φετινή ονομασία
Η περσινή ονομασία

Φέτος, το κυνήγι των αυγών, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά το σαββατοκύριακο του Πάσχα, ονομάζεται «Μεγάλο κυνήγι βρετανικών αυγών της Cadbury», αντί του παραδοσιακού «Κυνήγι των αυγών του Πάσχα της Cadbury».

Η εταιρεία Cadbury απάντησε στην εφημερίδα Telegraph ότι πρόθεσή της είναι να ανοίξει το παιχνίδι «σε πρόσωπα όλων των θρησκευμάτων περιλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν θρήσκευμα».

Η οργάνωση National Trust χαρακτήρισε «παράλογες» τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες υποβαθμίζει τη σημασία του Πάσχα.