Εξάχρονος από τις ΗΠΑ πήγε στο σχολείο και αντί για βιβλία είχε… γεμάτο όπλο

Μια απίστευτη αλλά δυστυχώς πραγματική -και στη χώρα καταγωγής της συνηθισμένη- ιστορία έλαβε σήμερα, Τετάρτη χώρα στη μικρή πόλη Κολόμπους, στην Πολιτεία Οχάιο των βόρειων ΗΠΑ. Εκεί, ένα αγοράκι μόλις έξι ετών πήγε στο σχολείο με γεμάτο πιστόλι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης

Το παιδί εθεάθη την Παρασκευή να κουβαλάει «βαρύ αντικείμενο», μέσα στο παντελόνι, όταν μπήκε στον παιδοκομικό σταθμό Africentric σε αυτή τη μητρόπολη του Οχάιο.

Το προσωπικό του σχολείου έψαξε το παιδί, βρήκε και του πήρε το όπλο, αναφέρεται σε ανάρτηση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Λόγω της ηλικίας του δεν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη, πάντως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο.

Η οπλοφορία είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα στις ΗΠΑ, με την λεγόμενη Δεύτερη Τροπολογία. Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο των ενηλίκων εκεί δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από όπλα, είτε στο πλαίσιο εγκληματικών ενεργειών, είτε από ατύχημα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, 521 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από πυρά — στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι αυτόχειρες — ενώ 98 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.

(In.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook