Επίθεση της Σεμπάμπ σε ξενοδοχείο στη Σομαλία – Η οργάνωση κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς»
H ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ εξαπέλυσε επίθεση σε ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Κισμάγιου στη Σομαλία, την ώρα που συνεδρίαζαν ντόπιοι δημογέροντες και βουλευτές με αντικείμενο τις τοπικές εκλογές. Η οργάνωση κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς».

Η οργάνωση, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και προσπαθεί να ανατρέψει την κυβέρνηση της Σομαλίας, ανέλαβε αμέσως την ευθύνη.

«Μια έκρηξη σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Asasey στην καρδιά του Κισμάγιου και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος των Σεμπάμπ, Αμπντιάσις Άμπου Μούσαμπ, είπε ότι η οργάνωσή του ευθύνεται για την επίθεση και ότι οι μάχες συνεχίζονται. «Πρώτα στοχοθετήσαμε (το ξενοδοχείο) με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο και μετά οι ένοπλοι μουτζαχεντίν (αντάρτες μαχητές) εισέβαλαν στο ξενοδοχείο. Ακόμη δίνουμε μάχη μέσα στο ξενοδοχείο. Υπάρχουν πολλοί νεκροί μέσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός λευκού. Ελέγχουμε το ξενοδοχείο τώρα», υποστήριξε.

Ο Χουσέιν Νουρ, ένας έμπορος από το Κισμάγιου, είπε ότι μέσα στο ξενοδοχείο υπήρχαν «πολλοί άνθρωποι», κυρίως αξιωματούχοι και μέλη μιας φυλής, που συζητούσαν τις επικείμενες εκλογές στην πόλη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters – DPA)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook