Επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό στην αυτοκινητοπομπή του παλαιστίνιου πρωθυπουργού (εικόνες)

Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον παλαιστίνιο πρωθυπουργό, Ραμί Χαμντάλα στη Γάζα.

Αναλυτικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του και συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για επτά τραυματίες.

Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε «μια δειλή επίθεση» και πρόσθεσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για αυτή τη Χαμάς, όπως μετέδωσαν τα επίσημα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης.

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός, που έχει την έδρα του στη Δυτική Όχθη, ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Γάζα για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων. Ο Χαμντάλα, που συνέχισε κανονικά την επίσκεψή του, δήλωσε ότι τρία οχήματα υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη, όμως εξέφρασε τη δέσμευσή του στην παλαιστινιακή ενότητα.

Η Χαμάς διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 οπότε εξεδίωξε την Παλαιστινιακή Αρχή από τον θύλακα.

Έπειτα από χρόνια διαφωνιών η Χαμάς δέχθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017 να παραδώσει τις εξουσίες της στην Παλαιστινιακή Αρχή. Η συμφωνία αυτή είχε γεννήσει πολλές ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης διαβίωσης στην Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά και για μια πολιτική συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών ομάδων.

Ωστόσο παρά το μεγάλο διακύβευμα Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και η συμφωνία παραμένει νεκρό γράμμα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook