Επίθεση ενόπλων σε χριστιανούς Κόπτες στην Αίγυπτο – Τουλάχιστον 28 οι νεκροί (εικόνες)
  • Πολύνεκρη επίθεση με 28 νεκρούς και 26 τραυματίες στη νότια Αίγυπτο
  • Με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό διερχόταν η ομάδα Κοπτών όταν δέχτηκε την επίθεση
  • Προορισμός τους μοναστήρι στην επαρχία Μίνια
  • Οι μασκοφόροι σταμάτησαν τα λεωφορεία και άνοιξαν πυρ
  • Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής
  • Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σήμερα σε μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26 καθώς ταξίδευαν με λεωφορεία προς ένα μοναστήρι, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.
Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, είπαν οι πηγές.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Έσαμ αλ-Μπεντάιουι είχε δηλώσει νωρίτερα πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η επίθεση έγινε καθώς οι Κόπτες κατευθύνονταν για να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Είπαν πως μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για επικείμενη επίθεση

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο είχε προειδοποιήσει τη νύχτα της 24ης Μαΐου για επικείμενη, αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση.

«Η πρεσβεία έχει γνώση μιας πιθανής απειλής που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του Hassm Group, μιας γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έκανε λόγο για κάποια απροσδιόριστη ενέργεια απόψε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το ΥΠΕΞ για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών Κοπτών.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook