Επιμένει στην ακύρωση των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν
  • Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας
  • Η νίκη του υποψηφίου του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος AKP
  • «Η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία μπορεί να επισπευστεί», τόνισε παράλληλα ο τούρκος πρόεδρος

Στην ακύρωση των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη λόγω των παρατυπιών που σημειώθηκαν, επιμένει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Sabah».

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση) κέρδισε στις δημοτικές εκλογές στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης -με οριακή διαφορά- της Κωνσταντινούπολης.

Η νίκη του υποψηφίου του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της κυριαρχίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

«Η παράδοση των S-400 από τη Ρωσία μπορεί να επισπευστεί»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παράδοση συστοιχιών του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η οποία ενδέχεται να επισπευστεί και να γίνει νωρίτερα από τον Ιούλιο, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία που έκλεισε η Άγκυρα με τη Μόσχα για την αγορά του ρωσικού συστήματος έχει αναζωπυρώσει την ένταση στη σχέση της με τον Ουάσινγκτον.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook