Επεισόδια βίας στη Βενεζουέλα – Τουλάχιστον 40 νεκροί, 850 οι συλληφθέντες
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα πρόσφατα επεισόδια βίας στη Βενεζουέλα, ανάμεσά τους και 26 που έπεσαν νεκροί από τα πυρά φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, πέντε που σκοτώθηκαν σε εφόδους σε σπίτια και 11 στη διάρκεια επεισοδίων λεηλασίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΄Υπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Ρούπερτ Κόλβιλ.

Ο ίδιος είπε ότι περισσότεροι από 850 άνθρωποι συνελήφθησαν στο διάστημα 21 και 26 Ιανουαρίου, ανάμεσά τους 77 παιδιά – κάποια ακόμη και 12 ετών. Στις 23 Ιανουαρίου συνελήφθησαν 696 άνθρωποι σε όλη την χώρα, ο μεγαλύτερος αριθμός συλληφθέντων σε μια μόνο ημέρα που καταγράφεται στη χώρα την τελευταία 20ετία.

Ο εκλεγμένος σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είναι αντιμέτωπος με μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση για την εξουσία του μετά την απόφαση του Χουάν Γκουαϊδό, του προέδρου της Βουλής – του μοναδικού θεσμού στη χώρα που ελέγχει η αντιπολίτευση – να αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος εν ενεργεία την περασμένη εβδομάδα. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε διαδηλώσεις που σημαδεύτηκαν από βία.

Η αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2018.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook