Έκρηξη βόμβας στον κεντρικό πεζόδρομο της Λιόν – Τουλάχιστον οκτώ τραυματίες (video)
  • Οι αρχές αποδίδουν την έκρηξη σε παγιδευμένο δέμα
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε λόγο για «επίθεση»
  • Η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες»
  • Πολλά γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που σημειώθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο Βίκτορ Ουγκό της Λιόν. Οι αρχές αποδίδουν την έκρηξη σε παγιδευμένο δέμα, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε λόγο για «επίθεση» από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί, σε μια πρώτη αντίδραση.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε «καρφιά και βίδες».

Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα κορίτσι 8 ετών.

Ο εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Παρισιού ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Οι πυροτεχνουργοί και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν αποκλείσει την περιοχή και συνεχίζουν την επιτόπια έρευνα. Στο σημείο βρίσκεται και ο γενικός εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέ.

Πολλά γαλλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι αναζητείται ένας ύποπτος που διέφυγε με ποδήλατο, αφού προηγουμένως είχε αφήσει το πακέτο έξω από ένα φούρνο, στη διασταύρωση δύο δρόμων. Η πληροφορία αυτή όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook