Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στην περιοχή των Πυραμίδων της Αιγύπτου – Τουλάχιστον 16 τραυματίες (video)
  • Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στο νέο μουσείο της Αιγύπτου στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζα
  • Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από ξένους τουρίστες

Συναγερμός σήμανε στην Αίγυπτο, όταν τουριστικό λεωφορείο έγινε στόχος έκρηξης κοντά στο νέο μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 16 άνθρωποι… Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την έκρηξη της βόμβας.

Το λεωφορείο ήταν γεμάτο τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ξένοι. Μία πηγή ασφάλειας δήλωσε ότι μεταξύ των τραυματιών, συμπεριλαμβάνονται και τουρίστες από τη Νότια Αφρική.

Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο νέο μουσείο της Αιγύπτου στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Al-Arabiya» μετέδωσε ότι η έκρηξη έγινε μπροστά από το Μουσείο της Αιγύπτου (Grand Egyptian Museum).

Ένας μάρτυρας, ο Μοχάμεντ ελ-Μαντούχ δήλωσε στο «Reuters» ότι άκουσε «μία πολύ δυνατή έκρηξη» καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μποτιλιάρισμα οχημάτων, κοντά στην περιοχή της έκρηξης.

Στα social media έχουν ανέβει φωτογραφίες που δείχνουν το λεωφορείο που έχει υποστεί καταστροφές, αλλά και τραυματισμένους τουρίστες. Το λεωφορείο έχει σπασμένα παράθυρα, ενώ μπορεί να δει κάποιος κατεστραμμένα αντικείμενα σε έναν δρόμο, σε μικρή απόσταση από ένα τοιχίο, στο οποίο υπήρχε μια τρύπα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ κι ένας οδηγός τουριστών από την Αίγυπτο σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον δέκα τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε παγιδευτεί σε δρόμο, πλήττοντας το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Πυραμίδες της Γκίζας.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook