Εκρηκτικά του στρατού φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

  • Η Tagesspiegel έλαβε ανώνυμο email
  • Στο mail γίνεται λόγος για νέο χτύπημα που πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον
  • Τα εκρηκτικά φέρεται να προέρχονται από πυρομαχικά των ενόπλων δυνάμεων
  • Οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών

Νέα στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα ο γερμανικός τύπος αναφορικά με την έκρηξη βόμβας στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τα οποία νεοναζί ευθύνονται για την επίθεση και όχι οπαδοί του Ισλάμ.

Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή οι γερμανικές αρχές διατηρούσαν επιφυλάξεις κατά πόσο ήταν Μουσουλμάνοι οι δράστες των εκρηκτικών μηχανισμών που στόχο είχαν το λεωφορείο της Ντόρτμουντ, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel έλαβε ανώνυμο email, στο οποίο νεοναζί οπαδοί του Χίτλερ αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο λεωφορείο της ομάδας.

Στο mail γίνεται λόγος για νέο χτύπημα που πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον, ενώ επανειλημμένα εξυμνείται ο Αδόλφος Χίτλερ και οι ναζιστικές πρακτικές του.

Ακόμη στο κείμενο που φέρεται να έστειλε η ομάδα που κρύβεται πίσω από την επίθεση, κατακρίνεται η «πολυπολιτισμικότητα» που αποδέχεται η Γερμανία, πλέον, ενώ αναφέρεται η ύπαρξη μιας «ομάδας της Κολωνίας» που είναι έτοιμη για να χύσει «πολύχρωμο αίμα».

Οι αρχές καταπιάστηκαν από την έκφραση «πολύχρωμο αίμα», μια λέξη που χρησιμοποιούν οι εθνικιστές νεοναζί του AfD, για τους μετανάστες και πλέον στρέφουν στην ακροδεξιά τις έρευνες τους.

Τα εκρηκτικά προέρχονται από πυρομαχικά των ενόπλων δυνάμεων

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι πιθανό να προέρχονται από πυρομαχικά που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Welt am Sonntag” που επικαλείται πηγή που συμμετέχει στις έρευνες.

 

 

Οι αρμόδιες αρχές στην Γερμανία δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει ποιος έκανε την επίθεση, ενώ οι εισαγγελείς που ασχολούνται με τη διερεύνηση της υπόθεσης εκφράζουν αμφιβολίες για τη γνησιότητα των επιστολών, σύμφωνα με τις οποίες, την επίθεση έκαναν έμπιστοι στο Ισλαμικό Κράτος.

Η εφημερίδα “Bild” έχει δημοσιεύσει την άποψη ενός λειτουργού που συμμετέχει στις έρευνες, σύμφωνα με την οποία, είναι ενδεχόμενο εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

“Τα εκρηκτικά στους σωλήνες-βόμβες που ήταν γεμάτες με μεταλλικά καρφιά, είναι πιθανό να προέρχονται από αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό, βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση,” δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα “Welt am Sonntag,” επικαλούμενη πηγή των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ίδια πηγή, δήλωσε ότι για τη χρήση των πυροκροτητών απαιτούνταν ειδικές γνώσεις, οι οποίες δεν είναι εύκολο να αποκτηθούν.