Είναι αυτή η νέα… Μέρκελ; Ποια είναι η Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου από από τα τηλεοπτικά δίκτυα RTL/n-tv, πιο πιθανή αντικαταστάτρια της γερμανίδας Καγκελαρίου είναι η δελφίνος της, η νεαρή Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ.

Η δημοσκόπηση αναφέρει πως σχεδόν το 28% των Γερμανών θα επέλεγαν την Κραμπ-Κάρενμπάουερ, επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), αν γινόταν άμεση ψηφοφορία για την εκλογή του επόμενου καγκελάριου.

Δεύτερος έρχεται ο νυν υπουργός Οικονομικών Όλαφ Στολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 24%.

Η δημοτικότητα του Στολτς αποτελεί δίλημμα για το SPD, καθώς η πρόεδρός του, η Αντρέα Νάλες, εμφανίζεται λιγότερο δημοφιλής συγκεντρώνοντας μόλις το 9% των προτιμήσεων.

Μεταξύ των δύο πολιτικών του SPD βρίσκεται ο νέος επικεφαλής των Πράσινων, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, με 20%.

Ο Μάνφρεντ Γκίλνερ, του ινστιτούτου Forsa που διενέργησε τη δημοσκόπηση, επεσήμανε ότι οι Πράσινοι ίσως έχουν την ευκαιρία να ηγηθούν μιας κυβέρνησης συνασπισμού για πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ιστορία της Γερμανίας.

Πως θα ήταν το γερμανικό κοινοβούλιο αν γινόταν τώρα οι εκλογές; 

Αν πραγματοποιούνταν τώρα βουλευτικές εκλογές, το CDU θα συγκέντρωνε το 29% των ψήφων, οι Πράσινοι το 19% και το SPD 16%. Ακολουθούν το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 12%, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 10% και το Die Linke 8%.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook