Η Ε.Ε. επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη Βενεζουέλα και εμπάργκο στην πώληση όπλων

Οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο στην πώληση όπλων εις βάρος της Βενεζουέλας ενέκριναν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι οι περιφερειακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο μήνα όξυναν την κρίση στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν επιθυμούν να σπρώξουν τη Βενεζουέλα στην οικονομική και πολιτική κατάρρευση και γι’ αυτό επέλεξαν να μην επιβάλουν κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αφήνοντάς το για αργότερα σε μια προσπάθεια να πείσουν τον πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Ό,τι κάνουμε έχει στόχο να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ώστε να βρεθεί μια δημοκρατική και ειρηνική λύση», δήλωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών, Αλφόνσο Ντάστις, στους δημοσιογράφους.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. δήλωσαν ότι η νομική βάση για την επιβολή απαγόρευσης ταξιδίων στην Ευρώπη και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων «θα χρησιμοποιηθεί με σταδιακό και ευέλικτο τρόπο και μπορεί να επεκταθεί».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)