Δολοφονία ζευγαριού στη Λευκωσία: Εξετάστηκε ο ανήλικος γιος τους – Καταγγελίες από τον ιατροδικαστή

  • Σε ιατροδικαστική εξέταση υποβλήθηκε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού
  • Ιατροδικαστής κατήγγειλε ότι οι αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή
  • Κατήγγειλε επίσης ότι μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν εξετάσεις στο πλαίσιο της έρευνας, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη μέρα

Σε εξέταση από τον ιατροδικαστή υποβλήθηκε ο 15χρονος γιος του ζευγαριού που βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του στον Στρόβολο, διενεργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Παρόντες ήταν οι ιατροδικαστές Ελένη Αντωνίου και Χαρά Σπηλιωπούλου, καθώς και ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης εκ μέρους της οικογένειας.

Σε δηλώσεις του στο sigmalive, o Μάριος Ματσάκης κατήγγειλε ότι οι αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή, αίτημα το οποίο ο ίδιος υπέβαλε. Σήμερα επανήλθε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου και με οδηγίες όπως αναφέρει από την Γενική Εισαγγελία, δεν του επιτράπηκε και πάλι να διενεργήσει αυτοψία.

Ο κ. Ματσάκης κατήγγειλε επίσης πως μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν εξετάσεις στο πλαίσιο της έρευνας, που κανονικά θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη μέρα του εγκλήματος.

Η δεύτερη νεκροτομή

To απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε και η δεύτερη νεκροτομή στις σορούς του ζευγαριού. Ο ιατροδικαστής δεν έκανε δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ανατρεπτικά.

Η πρώτη νεκροψία – νεκροτομή, που είχε γίνει από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, έδειξε πως το ζευγάρι πέθανε από αιμορραγικό σοκ, συνέπεια πολλαπλών θλαστικών ρήξεων οργάνων από αιχμηρό αντικείμενο.