Δεν την «ξαναπατάει» η Μέρκελ – Καθιστή υποδέχθηκε τη δανή πρωθυπουργό (video)
  • Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σε βάθρο όπου η καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους
  • Τρεις φορές έχουν σημειωθεί επεισόδια κατά τα οποία έτρεμε ολόκληρη

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ παρακολούθησε σήμερα, Πέμπτη καθιστή την τελετή υποδοχής της πρωθυπουργού της Δανίας, μια ημέρα αφού εθεάθη να τρέμει ενώ στεκόταν για να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, το τρίτο επεισόδιο τρόμου που είχε η Μέρκελ μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Η δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν κάθισε δίπλα στη Μέρκελ κατά την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που της επιφυλάχθηκε στο Βερολίνο, πριν οι δύο γυναίκες βαδίσουν προς την καγκελαρία.

Η Μέρκελ δεν φάνηκε να τρέμει και χαμογελούσε πλατιά.

Μετά τη συνάντησή της χθες, Τετάρτη, με τον φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε, η καγκελάριος είπε ότι «επεξεργάζεται» αυτά τα επεισόδια που πρωτοεμφανίσθηκαν στα μέσα Ιουνίου, όμως επέμεινε πως είναι καλά και πως «όπως ήρθε μια μέρα, έτσι και θα φύγει».

Σήμερα η Μέρκελ και η Φρέντρικσεν κάθισαν σε λευκές καρέκλες μπροστά από το γραφείο της καγκελαρίου ενώ ανακρούονταν οι εθνικοί ύμνοι.

Οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί σ’ ένα μικρό βάθρο όπου η καγκελάριος και οι εκάστοτε καλεσμένοι της ακούν συνήθως όρθιοι τους εθνικούς ύμνους.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φορά που η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει ήταν στις 18 Ιουνίου κατά τη συνάντηση με τον ουκρανό πρόεδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Ιουνίου κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Στάινμάιερ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook