«Λύγισαν» οι άνδρες που ανακάλυψαν τη σορό της μικρής Έλενας στην Κόκκινη Λίμνη (video)
  • Mεγάλο το ψυχικό κόστος των ανδρών που κάνουν τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη
  • Δεν άντεξε ο χειριστής του sonar όταν ανακαλύφθηκε η σορός του οκτάχρονου κοριτσιού
  • Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες

Δραματικές και με μεγάλο ψυχολογικό κόστος είναι οι έρευνες που διεξάγονται στην Κόκκινη Λίμνη για την ανάσυρση των θυμάτων του serial killer Νίκου Μεταξύ, γνωστού και ως «Ορέστη».

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας  αποκάλυψε πως πολλές φορές, ειδικά λόγου χάρη με την ανακάλυψη της σορού της μικρής Έλενας Ναταλίας Μπουνέα, οι άνδρες δεν αντέχουν και ξεσπούν σε κλάματα. «Είδα τον χειριστή του sonar να δακρύζει όταν ανακαλύψαμε την 8χρονη Έλενα» δήλωσε.

Τότε, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Τράγκολας: «Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του Sonar. Tότε κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι, ο άνθρωπος κάνει όπως κι εμείς οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αρχικά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη δεύτερη βαλίτσα θανάτου, αφού όταν το sonar κτύπησε, όπως είπε πάνω της, υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό. «Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει», είπε. Και συνέχισε: «Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό», σημείωσε ο κ. Τράγκολας.

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για την 29χρονη Μαρικάρ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook