Ασταμάτητες προκλήσεις από τον Ερντογάν – «Οι Ελληνες φοβήθηκαν πολύ από τη “Γαλάζια Πατρίδα”»

  • «Αυτή τη φορά (οι Έλληνες) νομίζουν ότι έβαλαν μυαλό. Και θα κάνουν κι εκείνοι ασκήσεις σε ελληνικά νησιά. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα φόβο, καμία ανησυχία. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»
  • «Δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιος είναι Κούρδος, Γάλλος, Έλληνας ή Αυστραλός. Όποιος στρέφει το όπλο του κατά του στρατιώτη μου, θα το στρέφουμε κι εμείς εναντίον του»
  • Εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει να αναζητά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο

Αμείωτες συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναφέρεται στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» και τον αντίκτυπο που είχε στην Ελλάδα.

«Οι Έλληνες φοβήθηκαν πολύ, τρόμαξαν από τη “Γαλάζια Πατρίδα”. Εμείς, ως έθνος στρατιωτικό, κάνουμε ασκήσεις. Τι θέλουν δηλαδή; Να μην κάνουμε ασκήσεις επειδή φοβούνται οι Έλληνες;», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Το σχόλιο του Ερντογάν προκάλεσε γέλια στους δημοσιογράφους, αλλά και στον ίδιο, ωστόσο συνέχισε στον ίδιο τόνο, αναφερόμενος σε μια ελληνική στρατιωτική άσκηση που προγραμματίζεται στο Αιγαίο.

«Αυτή τη φορά (οι Έλληνες) νομίζουν ότι έβαλαν μυαλό. Και θα κάνουν κι εκείνοι ασκήσεις σε ελληνικά νησιά. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα φόβο, καμία ανησυχία. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή».

Για την τρομοκρατία

Στη συνέχεια μίλησε για το θέμα της τρομοκρατίας και τον αγώνα που δίνει η Τουρκία για την καταπολέμησή της.

Σύμφωνα με το Sigmalive, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και σε εκείνο το σημείο, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και Έλληνας να είναι ο τρομοκράτης η Τουρκία θα στρέψει τα όπλα της και σε εκείνον.

«Δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ποιος είναι Κούρδος, Γάλλος, Έλληνας ή Αυστραλός. Όποιος στρέφει το όπλο του κατά του στρατιώτη μου, θα το στρέφουμε κι εμείς εναντίον του» είπε χαρακτηριστικά.

Επιμένει για τις γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του SigmaLive, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βούληση της Τουρκίας να συνεχίσει να αναζητά πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Αν. Μεσόγειο.

«Είμαστε κι εμείς αυτή τη στιγμή σε επαφές με τις χώρες που πραγματοποιούν έρευνες σε εκείνη την περιοχή. Για να εξετάσουμε αν μαζί μπορούμε να κάνουμε έρευνες; Δεν μπορούμε; Και θα το δοκιμάσουμε κι αυτό, να συνεργαστούμε μαζί τους, μήπως τα καταφέρουμε» είπε και προσέθεσε:

«Έχουμε μία ευκαιρία να προβούμε σε τέτοια βήματα μαζί. Πρώτα ο Αλλάχ, αυτή τη στιγμή ο “Πορθητής”, ο “Γιαβούζ”, τα γεωτρύπανά μας πιάνουν δουλειά. Και από την άλλη πλευρά, τα ερευνητικά πλοία μας συνεχίζουν στα επίμαχα σημεία τις έρευνές τους», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι το να βρεις πετρέλαιο δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν φοβάται τα έξοδα, όσο και αν στοιχίσουν οι έρευνες, καθώς αυτά τα χρήματα, τόνισε, θα επιστρέψουν στη χώρα.

(OPEN – Sigmalive)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook