Απτόητη η Καρόλα Ρακέτε ενάντια στις τιμωρίες και τις απειλές – «Οπωσδήποτε θα πήγαινα να σώσω ζωές»
Η γερμανίδα καπετάνισσα Κάρολα Ρακέτε, η οποία φυλακίστηκε στην Ιταλία μετά τις αντιμεταναστευτικές διατάξεις που πέρασε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως δεν την πτοούν οι απειλές που δέχεται και δεν μετανιώνει που αγνόησε τις εντολές των ιταλικών αρχών να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας τον Ιούνιο.

Την ίδια στιγμή πρόσθεσε πως «οπωσδήποτε» θα πήγαινε ξανά να σώσει ζωές, εάν ήταν απαραίτητο.

«Εάν δεν υπήρχε άλλος καπετάνιος, εάν δεν υπήρχε κανένας εκεί, τότε οπωσδήποτε (θα πήγαινα)» υπογράμμισε η Ρακέτε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο το βράδυ της Τετάρτης 8 Αυγούστου.

Η Κάρολα Ρακέτε είπε, στη συνέντευξη στο γερμανικό talk show “Dunja Hayali” πως ανησυχεί καθώς το Sea-Watch 3 και άλλα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων παραμένουν δεμένα σε ιταλικά λιμάνια και δεν μπορούν να επιστρέψουν στη Μεσόγειο, όπου άνθρωποι συνεχίζουν να πνίγονται.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα πλοία στη ζώνη έρευνας και διάσωσης» σημείωσε, προσθέτοντας ότι όσο λιγότερα πλοία επιχειρούν τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα συνεχίζουν να πεθαίνουν.

Η Ρακέτε, πλοίαρχος του πλοίου της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch, έγινε ευρέως γνωστή, αφού μετέφερε 40 μετανάστες στη νήσο Λαμπεντούζα την 29η Ιουνίου, αδιαφορώντας για τις εντολές να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.

Της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους άνω των 16.000 ευρώ και βρίσκεται αντιμέτωπη και με ποινική δίωξη.

(Με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook