Απολύθηκε παρουσιαστής που έκανε ρατσιστικό σχόλιο για το βασιλικό βρέφος
Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση πως ο παρουσιαστής του BBC και κωμωδιογράφος Ντάνι Μπάρκερ… απολύθηκε, διότι έκανε ένα «ρατσιστικό και αδιανόητο» tweet σχετικά με το νέο βασιλικό βρέφος, του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Το εν λόγω tweet, που έκανε σε χρόνο-ρεκόρ τον γύρο του διαδικτύου, συνοδεύτηκε από μία εικόνα ενός ζευγαριού που κρατούσε από το χέρι έναν χιμπατζή που φορούσε ρούχα. Το σχόλιο ήταν «το βασιλικό μωρό βγαίνει από το μαιευτήριο».

Ο παρουσιαστής ενός σόου στο «5Live» που προβαλλόταν κάθε Σαββατοκύριακο, πλήρωσε ακριβά το ρατσιστικό σχόλιό του για το βασιλικό βρέφος και την καταγωγή της Μέγκαν Μάρκλ. Ο Ντάνι Μπέικερ δήλωσε στη συνέχεια: «Απλά απολύθηκα από το bbc5live».

«Αυτό ήταν ένα σοβαρό σφάλμα και έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες που εκπροσωπούμε ως σταθμός. Ο Ντάνι είναι ένας λαμπρός παρουσιαστής, αλλά δεν θα παρουσιάζει πλέον εβδομαδιαία εκπομπή μαζί μας», δήλωσε εκπρόσωπος του BBC.

Ο πρώην παρουσιαστής σε νέο του tweet έριξε την ευθύνη στο BBC, για τον λόγο ότι… πήρε πολύ στα σοβαρά μία ανάρτηση, την οποία –όπως λέει- έκανε για πλάκα. Χαρακτήρισε δε τη διεύθυνση «δήθεν σοβαροφανή».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook