Αποκαλυπτικές οι εικόνες από ψηλά: Drone καταγράφει το μέγεθος των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων

  • Τι έδειξαν τα drone που σηκώθηκαν την ώρα που η πυρκαγιά έκαιγε τον ναό
  • Εκτεταμένες οι καταστροφές στην οροφή του κτηρίου
  • Οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν αρκετό καιρό

Το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας έχει αποτυπωθεί σε πάμπολλες φωτογραφίες, ωστόσο εκείνες που είναι πιο ενδεικτικές της ζημιάς, είναι αυτές που τραβήχτηκαν από πάνω.

Κάποια ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς στο ιστορικό μνημείο, σηκώθηκαν drones προκειμένου να καταγράψουν τις εικόνες καταστροφής, οι οποίες είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.

Όπως φαίνεται από τις εικόνες, το μεγαλύτερο μέρος της οροφής του καθεδρικού καταστράφηκε, με τη μεγαλύτερη ζημιά να υφίσταται ο τρούλος.

«Η εργασία θα πάρει σίγουρα χρόνια, ακόμη και δεκαετίες, αλλά θα χρειασθούν χιλιάδες κυβικά μέτρα ξυλείας. Θα πρέπει να βρούμε τα καλύτερα είδη ξυλείας, με μεγάλες διαμέτρους», δήλωσε ο Σιλβέν Σαρλερουά του ομίλου Charlerois στην Franceinfo.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα κοστίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, αν όχι δεκαετίες. Όμως οι ειδικοί επιμένουν ότι οι ζημίες θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερες.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook