Απειλές Άγκυρας κατά Κύπρου: Είναι καλό να θυμάστε το ’74
  • Σε ευθείες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος
  • «Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατά φρέσκο στη μνήμη του», είπε ο Ομέρ Τσελίκ

«Έχουμε ανοιχτή την πόρτα για συνεργασία, αλλά δεν θα κλείσουμε και τα μάτια σε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε πρεσβευτές στην Άγκυρα.

«Η σταθερότητα της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου είναι δυνατή μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Πιστεύω ότι όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές έχουν δει πως δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα, τα οποία γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν σε αυτή την περιοχή. Εμείς, όπως όλα τα προβλήματά μας, θέλουμε και αυτό να το λύσουμε με συνομιλίες, διάλογο και συνεργασία», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος για να προσθέσει ότι «εργαζόμαστε για τη γαλήνη και ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου, η οποία είναι κοινή επέκταση της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης».

Αναφορικά με τους S-400 o τούρκος πρόεδρoς δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι δυνατό να δεχτεί ότι «άλλα κράτη-μέλη του NATO να κάνουν λάθη, αλλά ένα μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι, επίσης, δυνατό να είναι και σύμμαχος με άλλα κράτη και να υφίσταται κυρώσεις από άλλα μέλη. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αντιληπτό, τέτοια συμμαχία δεν γίνεται», τόνισε.

«Να θυμάστε το ’74»

Απειλές για νέο ’74 εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Είναι καλό ο Αναστασιάδης να θυμάται το 1974 και να το κρατά φρέσκο στη μνήμη του», είπε

Η αναφορά Τσελίκ έρχεται εις απάντηση πρόσφατης δήλωσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος περιέγραψε ως δεύτερη εισβολή στην Κύπρο, τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της εκτελεστικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι «εκεί το ερευνητικό πλοίο Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά και το πλοίο Πορθητής κάνουν δραστηριότητες και οι ναυτικές μας δυνάμεις τα προστατεύουν με ισχυρό τρόπο».

«Εδώ η ελληνοκυπριακή και η ελληνική πλευρά δεν είναι δυνατόν να έχουν αποτέλεσμα με τετελεσμένα ενάντια στην Τουρκία και υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες που έχουν προβλήματα με την Τουρκία. Ο Αναστασιάδης ακόμη και αν το έχει αντιληφθεί λάθος, ένα πράγμα έχει διακριβώσει σωστά. Παρομοίασε την αποστολή του Μπαρμπαρός και του Πορθητή από την Τουρκία με την επιχείρηση του 1974 κατά την οποία προστατεύτηκαν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και ψευδοκράτους.Ο ίδιος αποκαλεί αυτή την επιχείρηση ‘εισβολή’. Κι εμείς το αποκαλούμε ως επιχείρηση για την προστασία της ζωής, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων. Είναι καλό για τον ίδιο τον Αναστασιάδη να θυμάται το 1974. Είναι καλό να το κρατεί φρέσκο στη μνήμη του. Επειδή στείλαμε τα πλοία εκεί φέρνει ο ίδιος στην επικαιρότητα το 1974, το τονίζω αυτό επειδή ο ίδιος το φέρνει στην επικαιρότητα», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook