Απειλεί εκ νέου την ΕΕ ο Τσαβούσογλου: Απελευθερώστε τη βίζα ή ξεχάστε τη συμφωνία για τους πρόσφυγες
  • Πιέσεις προς την ΕΕ να αποταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο απερχόμενος τούρκος ΥΠΕΞ
  • Δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού
  • «Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», το μήνυμά του

Νέες πιέσεις προς την ΕΕ άσκησε ο απερχόμενος τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την κρίσιμη μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και τις αποφάσεις «σταθμός» που πάρθηκαν για το προσφυγικό. 

Συγκεκριμένα, πιέσεις προς την ΕΕ να αποταμιεύσει άλλα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες άσκησε ο απερχόμενος τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω συνέντευξής του στο τουρκικό κανάλι NTV, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι αν δεν αρθεί η βίζα για τους τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η ΕΕ πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή της και να κινηθεί ακόμη πιο γρήγορα για την αποδέσμευση του ποσού και συνδυάζοντας την άρση της βίζας με το προσφυγικό, τόνισε ότι αν η ΕΕ δεν θέλει να την απελευθερώσει, τότε ούτε και η συμφωνία για τους πρόσφυγες θα υλοποιηθεί, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε εκβιασμός.

«Εάν η ΕΕ δεν θέλει, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι… Τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν. Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός. Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Πληροφορίες: ANT1

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook