«Απασφάλισε» κατά Ιβάνοφ ο Ζάεφ – «Καλύτερα να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή»

  • Σφοδρή σύγκρουση και στο πολιτικό σκηνικό της ΠΓΔΜ
  • «Για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες», απάντησε η κυβέρνηση Ζάεφ στο προεδρικό διάγγελμα
  • «Είναι πατριωτικό να πάρει η Ελλάδα ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα;», είχε αναφέρει στο διάγγελμά του ο Ιβάνοφ
  • Η συνάντηση μόλις δύο λεπτών με τον Ζάεφ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, με αφορμή τη συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Μετά το διάγγελμα του Ιβάνοφ η κυβέρνηση με ανακοίνωση της αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και τον καλεί να απομονωθεί στην πολιτική σκηνή.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της επειδή ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ στο διάγγελμά του απέτυχε να ξεπεράσει την αδυναμία του και να δει την προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην χώρα με τη συμφωνία που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες και συμφωνήθηκε με την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει η κυβέρνηση Ζάεφ και υπογραμμίζει πως ο πρόεδρος Ιβάνοφ «δεν έχει κανένα αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνει πράξεις απαράδεκτης χειραγώγησης, κάτι που είναι επιζήμιο για τη χώρα και τους πολίτες και επενεργεί άμεσα κατά της ενίσχυσης της ‘μακεδονικής ταυτότητας’».

«Ο Ιβάνοφ δεν τάσσεται υπέρ της λύσης και δεν εργάζεται για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κάτι που αποτελεί για τους πολίτες προτεραιότητα υψηλού εθνικού συμφέροντος. Αντί να παρεμποδίζει το μέλλον της χώρας και να ωθεί τη χώρα σε απομόνωση, είναι καλύτερα ο Ιβάνοφ να απομονωθεί από την πολιτική σκηνή», τονίζει η κυβέρνηση Ζάεφ και καταλήγει:

«Είμαστε αυτό που είμαστε και τελικά αυτό αναγνωρίζεται από όλους τους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα. Με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται και ενισχύεται τη «μακεδονική» εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα».

«Είναι πατριωτικό να πάρει η Ελλάδα ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα;», ανέφερε στο διάγγελμά του ο Ιβάνοφ

Η αντίδραση της κυβέρνησης Ζάεφ έρχεται ως απάντηση στα όσα δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος στο διάγγελμά του ανακοίνωσε ότι δεν κάνει αποδεκτή τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας την ως απαράδεκτη.

«Με αυτή τη συμφωνία, η μακεδονική ταυτότητα δεν ενισχύεται και τα ήδη αποκτηθέντα δικαιώματα στα Ηνωμένα Έθνη υποβαθμίζονται. Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση ηττήθηκε, ενώ η 27ετής ιστορία του ανεξάρτητου κράτους της ΠΓΔΜ διαγράφεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ιβάνοφ.

«Είναι δείγμα πατριωτισμού να μη μας ενδιαφέρει η μειονότητα; Είναι δείγμα πατριωτισμού η Ελλάδα να πάρει ό,τι ζήτησε και εμείς τίποτα;», αναρωτήθηκε.

Η συνάντηση μόλις δύο λεπτών με τον Ζάεφ

Του διαγγέλματος Ιβάνοφ, είχε προηγηθεί η… δίλεπτη συνάντησή του με τον Ζάεφ, με τη σκοπιανή κυβέρνηση να τονίζει στη συνέχεια πως ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ «διέκοψε τη συζήτηση και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να συζητήσει για οφέλη που προκύπτουν από αυτή την ιστορική συμφωνία για το μέλλον της χώρας».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook