«Αντίστροφη μέτρηση» για τη Μέι – Μετά την ψήφιση για τη Συμφωνία Αποχώρησης… αποχωρεί και η ίδια
Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την αποχώρηση της Τερέζα Μέι από την Ντάουνιγκ Στριτ.

Η (προς το παρόν) πρωθυπουργός της Βρετανίας υποσχέθηκε πως μετά την ψήφιση του η του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης της,  όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» κατέληξε.

Η εν λόγω επιτροπή συναντήθηκε με τη Μέι  και της επανέλαβε το πάγιο αίτημα της για την αποχώρηση της ίδιας από την πρωθυπουργία. Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook