Ανησυχία για την Μέρκελ – Έτρεμε δίπλα από τον ουκρανό πρόεδρο (video)
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας άρχισε να τρέμει ολόκληρη, καθώς την έπιασε κρίση, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας δίπλα της
  • Αμέσως μετά συνήλθε πλήρως και δεν διέκοψε στιγμή το πρόγραμμά της
  • «Ήπια 2-3 ποτήρια νερό και είμαι εντάξει», είπε η ίδια αργότερα στη συνέντευξη Τύπου

Πολλά ερωτηματικά και ανησυχία έχει προκαλέσει η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ να τρέμει κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής, την Τρίτη (18/6), του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο προαύλιο της Καγκελαρίας στο Βερολίνο

Η Καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε εμφανώς να τρέμει. Πολλοί απόρησαν με την εικόνα. Στη συνέχεια φάνηκε να συνέρχεται και επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι θέλησε να αστειευτεί: «Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής».

Τα γερμανικά ΜΜΕ σημειώνουν πως η καγκελάριος άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα, καθώς το σώμα της φαινόταν να δονείται από τους ώμους προς τα κάτω και έσφιγγε τα χείλη της. Φαίνεται πως δεν ήταν σε θέση να ελέγξει το τρεμάμενο σώμα της. Στην αρχή είχε τα χέρια της σταυρωμένα μπροστά της, ενώ στη συνέχεια τα άφησε να πέσουν, στα δευτερόλεπτα που στέκεται δίπλα στον ουκρανό πρόεδρο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook