Ανεβαίνει ο φόρος αίματος από την ένταση στη Βενεζουέλα – Δεκάδες νεκροί, εκατοντάντες οι τραυματίες
Ανεβαίνει η ένταση στη Βενεζουέλα. Οι διαδηλώσεις υπέρ αλλά και εναντίον του προέδρου Νικολά Μαδούρο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους, ενώ οδήγησαν και σε 850 συλλήψεις,  σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου μη κυβερνητικές οργανώσεις, προσκείμενες στην αντιπολίτευση.

«Τα στοιχεία έχουν επαληθευτεί, με το όνομα, το επίθετο, την περιοχή και τους φερόμενους δράστες, σχετικά με τα 35 πρόσωπα που δολοφονήθηκαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων» δήλωσε ο Ραφαέλ Ουζκατεγούι, ο διευθυντής της ΜΚΟ Provea, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Καράκας.

Ο Ουζκατεγούι κατήγγειλε επίσης οκτώ «παράνομες εκτελέσεις» μετά τις διαδηλώσεις, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε λαϊκές συνοικίες. Κατηγόρησε τους πράκτορες των FAES (Αστυνομικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων) ότι ευθύνονται για αυτές.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΜΚΟ Foro Penal Αλφρέδο Ρομέρο έκανε λόγο, ενώπιον των δημοσιογράφων, για 850 συλλήψεις, εκ των οποίων οι 77 είναι ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές πραγματοποίησαν εφόδους σε «σπίτια φτωχών οικογενειών, χωρίς να έχουν κανένα ένταλμα» και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Με αυτές τις κρατήσεις, η Foro Penal υπολογίζει σε 976 τον αριθμό των πολιτικών κρατουμένων στη Βενεζουέλα.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook