Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς

Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, την οποία είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύγκλιση σε ζητήματα «κλειδιά» στη διαπραγμάτευση, «βλέπει» η Κομισιόν

Μετά τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στη χθεσινή συνάντηση υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς, τώρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη σύγκλιση μεταξύ των διαφορετικών πλευρών.

Ερωτηθείσα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ, απάντησε πως ήταν μία «πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων».

«Η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα», πρόσθεσε.

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ με φόντο την Ελλάδα

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εκτιμά πως την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της DW.  Μιλώντας σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Λύση ή Σύνοδος Κορυφής

To πρωί, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τουσκ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση λύση ή έκτακτη Σύνοδο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο ΣΕΤΕ, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν εκτιμά πως θα γίνει έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα.  «Νομίζω πως όχι», ήταν η λακωνική και σαφής απάντησή του.