Αναστασία Ισαάκ: «Μετακινούν το μνημείο του Ισαάκ/Σολωμού – Οι δολοφόνοι βαφτίζονται υπουργοί»
Τι και αν πέρασαν 23 ολόκληρα χρόνια από τη μοιραία εκείνη ημέρα που οι γκρίζοι λύκοι δολοφόνησαν τον αδερφό της Τάσο Ισαάκ; Η πληγή δε θεραπεύεται όσα χρόνια και αν περάσουν. Η δίψα για ελευθερία θεριεύει πάντα μέσα στη ψυχή τους.

Η Αναστασία Ισαάκ, κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ, εξαπολύει μύδρους κατά των εκπροσώπων του ψευδοκράτους, κατά του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος αλλά και κατά των ίδιων των Κυπρίων.

Αφορμή η μετακίνηση του ιστορικού μνημείου που βρίσκονται ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού.

Στο σημείο όπου βρέθηκε η ομάδα μίλησε και ο εκπρόσωπος της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ανδρέας Πεττεμερίδης.  Χαρακτήριζε την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται τόσο χρόνια, ως αγώνα κατά της λήθης.

«Όλοι μαζί μια γροθιά για να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας», είπε, προσθέτοντας πως είμαστε ακόμα πρόσφυγες σε μια πατρίδα υπό κατοχή.

Ο κ. Πεττεμερίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αντιδράσεις για το μνημείο το οποίο τοποθέτησε η ομάδα του στον χώρο, εις μνήμην των δύο ηρώων.

«Απόψε δυστυχώς, είπε, αποχαιρετούμε και το μνημείο καθώς, όπως είπε, η πολιτεία αποφάσισε, μέσω του Γενικού Ελεγκτή, να το μετακινήσει».

Αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό «προκλητικό» για το μνημείο για να διερωτηθεί «πόσο προκλητικό μπορεί να είναι ένα μνημείο για τον Τάσο και τον Σολωμό, όταν πιο κάτω υπάρχει ένα τουριστικό check point;».

«Κλειστήκαμε στο εγώ μας – Αδιαφορούμε για το έγκλημα κατά της πατρίδας μας»

«Κλειστήκαμε στο εγώ μας. Χωνεύουμε τα εγκλήματα, χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια, αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το έγκλημα απέναντι στην πατρίδα μας. Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί» τόνισε η Αναστασία Ισάακ και πρόσθεσε: Ο Ερχάν Αρικλί «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν».

Είκοσι τρία χρόνια μετά, οι μοτοσικλετιστές της ομάδας Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ και Σολωμού, πορεύτηκαν με σύνθημα «Η μνήμη γεννά ελπίδα», προς το οδόφραγμα Δερύνειας όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, τον Αύγουστο του 1996.
Μαζί με τους και οι γονείς των Ισαάκ και Σολωμού καθώς και η κόρη του Ισαάκ Αναστασία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά.

«Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.  Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη θυσία του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια;» είπε και πρόσθεσε πως τόσα χρόνια κρύφτηκε μέσα στον θυμό της, αλλά τελικά την έπνιξε η απογοήτευση.

Ο Ερχαν Αρικλί, συνέχισε, «καμαρώνει για την έδρα του στην ψευδοβουλή. Ο Κενάν Ακίν, ο δολοφόνος του Σολωμού, ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα και εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τον ΟΗΕ να μας προστατεύσουν», πρόσθεσε.

Η Αναστασία Ισαάκ, είπε πως για 23 χρόνια το διεθνές ένταλμα της Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους παραμένει στα συρτάρια  και διερωτήθηκε για πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουν τη δικαιοσύνη.

Σήμερα το πρωί (11/08) τελείται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο στην μνήμη των ηρώων και ακολουθεί τρισάγιο στους τάφους τους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook