Αμφιβολίες για το εάν υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο στην επίθεση κατά της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Γερμανοί εισαγγελείς έχουν αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των επιστολών που είχαν οδηγήσει στην υπόθεση πως ισλαμιστές μαχητές πραγματοποίησαν την επίθεση στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, δήλωσε σήμερα μία εκπρόσωπος.

Τρεις πανομοιότυπες επιστολές στα γερμανικά που βρέθηκαν κοντά στο σημείο της επίθεσης της Τρίτης στο Ντόρτμουντ ανέφεραν πως πραγματοποιήθηκαν «στο όνομα του Αλλάχ», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ARD, που επικαλέστηκε άλλα ΜΜΕ.

Ωστόσο, έρευνα των αρχών ανέφερε πως υπάρχουν «σημαντικές αμφιβολίες» σχετικά με τις επιστολές και αφήνει να εννοηθεί πως γράφτηκαν για να δώσουν την εντύπωση ότι υπήρχε ισλαμιστικό κίνητρο, ανέφερε το ARD.

«Αυτό είναι ακριβές», δήλωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος του γραφείου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, όταν ρωτήθηκε για την πληροφορία που μετέδωσε το ARD.
«Πραγματικά είναι αμφίβολο», είπε για τις επιστολές.

Όταν ρωτήθηκε γιατί υπάρχουν αμφιβολίες, είπε πως δεν μπορεί να δώσει άλλες πληροφορίες καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Επίσης, ακόμα και ειδικοί έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την προέλευση των επιστολών. Οι δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν πως οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο αριστεροί ή δεξιοί εξτρεμιστές να έχουν πραγματοποιήσει την επίθεση.

Μία ημέρα μετά την επίθεση ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας χαρακτήρισε τις επιστολές «ασυνήθιστες».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)