Άκαρπες οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη – Τι εξετάζουν τώρα οι αρχές
  • Χωρίς αποτελέσματα συνεχίστηκαν οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη
  • Στη λύση ραντάρ προσανατολίζονται οι αρχές
  • Πληθαίνουν οι έρευνες για τον «Oρέστη»

Χωρίς επιπλέον αποτέλεσμα συνεχίστηκαν μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, όσο και στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. για τον εντοπισμό των υπόλοιπων θυμάτων του serial killer της Κύπρου Νίκου Μεταξά, του επονομαζόμενου και «Ορέστη».

Ο δύτης καταδύθηκε, αλλά η άσχημη ορατότητα και οι δύσκολες συνθήκες των ερευνών δεν βοήθησαν στις έρευνες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής για να γίνει μια αξιολόγηση της κατάστασης και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν οι Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας, ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας, μέλη του ΤΑΕ, αλλά και ο χειριστής του συστήματος Σόναρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως μετά τους δύτες και το σόναρ υπάρχει και Σχέδιο Γ, που αφορά τη χρήση ραντάρ. Σχετικά με αυτό,  ζήτησαν επιπρόσθετες πληροφορίες από το εξωτερικό και εξετάζεται κατά πόσο χρειάζεται ή όχι. Παράλληλα, αναμένεται ανάλυση δεδομένων.

Η πορεία των ερευνών

Από το πρωί, στην Κόκκινη Λίμνη σηματοδοτήθηκαν τέσσερα σημεία, ενώ τοποθετήθηκε και σχοινί που διαχώριζε τη λίμνη.

Στάσιμες έμειναν οι έρευνες και στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη εντοπίστηκε και ανασύρθηκε εσώρουχο από τη Λίμνη, το οποίο δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως να συνδέεται με την υπόθεση.

Με χτύπημα στο κεφάλι επήλθε ο θάνατος της Νεπαλέζας

Άλλαξε τον τρόπο που σκότωνε τα θύματά του πέρσι ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, αφού σύμφωνα με τη νεκροψία επί της σορού της 30χρονης από το Νεπάλ, ο θάνατός της προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από κτύπημα στο κεφάλι και όχι στραγγαλισμό όπως στα άλλα θύματα που βρέθηκαν. Οι ανθρωπολόγοι μαζί με τους ιατροδικαστές, που διενεργούν τη νεκροτομή επί της σορού, βρήκαν ενδείξεις κτυπήματος στο κεφάλι της, γεγονός το οποίο θα επιβεβαιώσουν και οι εργαστηριακές αναλύσεις.
Όλα τα τμήματα εστιάζουν στον δολοφόνο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης υπάρχει μεγάλη ροή πληροφοριών από πολίτες οι οποίες αξιολογούνται και λαμβάνονται αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες.

Τόνισε ακόμη πως το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων ενώ οι ανακριτές της υπόθεσης βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία με την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, έχει μέχρι στιγμής ομολογήσει τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο παιδιών.

(Με πληροφορίες από philenews)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook