Αισιόδοξος για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ – «Ο Τσίπρας θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία»
  • «Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσω την πλειοψηφία των δύο τρίτων»
  • Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία έγκρισης των συνταγματικών τροποποιήσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου
  • «Εύχομαι περισσότεροι από 80 βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των τροπολογιών, κάτι που θεωρώ ρεαλιστικό»

Την αισιοδοξία του ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα, εξέφρασε και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίσω την πλειοψηφία των δύο τρίτων που θα υποστηρίξει τις συνταγματικές τροποποιήσεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο για την τελική φάση της διαδικασίας, στις 9 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, πρόσθεσε: «Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιανουαρίου και κατά πάσα πιθανότητα θα διαρκέσει δύο έως τρεις ημέρες, αφού οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE δεν θα συμμετάσχουν».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η διαδικασία έγκρισης των συνταγματικών τροποποιήσεων, όπως αυτές απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

«Εντούτοις εξαρτάται από τον κάθε βουλευτή. Εύχομαι περισσότεροι από 80 βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των τροπολογιών, κάτι που θεωρώ ρεαλιστικό. Γνωρίζω τις θέσεις των βουλευτών, συμπεριλαμβανομένης και της θέσης του αρχηγού της αντιπολίτευσης, αλλά υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα με τους πολιτικούς υπολογισμούς. Επίσης, είμαι βέβαιος ότι ο φίλος μου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα εξασφαλίσει την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook