18-04-2021

Συγκρότηση νέας κυβέρνησης λιτότητας θα επιδιώξει ο Μαριάνο Ραχόι

Την βούλησή για τον σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηριχτεί την πεπατημένη των προηγούμενων ετών γνωστοποίησε ο νικητής των εκλογών στην Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

“Θα προσπαθήσω να σχηματίσω μια κυβέρνηση και πιστεύω ότι η Ισπανία χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση”, δήλωσε, ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος.

Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στο κέντρο της Μαδρίτης, ο Ραχόι σημείωσε επίσης ότι οι ημέρες αυτές μετά τις εκλογές, στις οποίες κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, δεν θα είναι εύκολες και ότι θα χρειαστεί να συναφθούν συμφωνίες.

“Θα χρειαστεί να μιλήσουμε πολύ, να έχουμε διάλογο και να καταλήξουμε σε συμφωνίες”, είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι “οφείλαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις” τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, αιτιολογώντας την πολιτική που ακολούθησε: “Έκανα αυτό που πίστευα ότι ήταν προς το γενικό συμφέρον της Ισπανίας”.

Διαβάστε επίσης:

-Ισπανία όπως….Πορτογαλία – Οι πρώτες εκτιμήσεις από το εκλογικό αποτέλεσμα

-«Ο αγώνας μας δικαιώνεται. Η Ευρώπη αλλάζει!» το μήνυμα Τσίπρα για τις εκλογές στην Ισπανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ