15-04-2021

Τουρκία: 71 νεκροί σε μάχες μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις πηγών ασφαλείας αλλά και του στρατού, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες 69 Κούρδοι μαχητές και 2 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας ενέτειναν τις επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Στην ανακοίνωση του τουρικικού στρατού αναφέρεται πως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη βάση τους στο Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά) βομβάρδισαν επίσης, χθες, στρατόπεδα του PKK στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας καταφύγια και θέσεις όπλων.

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα σε συγκρούσεις στην περιοχή Σουρ, όπου η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ.

Ένας από τους δύο στρατιώτες που είχε τραυματιστεί χθες στη συνοριακή πόλη Τσιζρέ, υπέκυψε επίσης στα τραύματά του, ανέφερε ο στρατός.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως ο αριθμός των Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των τετραήμερων επιχειρήσεων στην Τσιζρέ και στη Σιλώπη, κοντά στη συριακή και την ιρακινή μεθόριο, ανήλθε στους 69. Και στις δύο πόλεις έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Χουλούσι Άκαρ, επισκέφθηκε σήμερα στρατεύματα στην περιοχή και ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ