23-04-2021

Φαρμακευτική εταιρεία αλλάζει το όνομά της λόγω… ISIS!

Ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων για την αντιμετώπιση σπάνιων νόσων, ο συγκεκριμένος όμιλος εταιρειών της Καλιφόρνιας, ωστόσο το όνομά του φαίνεται πως δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αφού χθες ανακοίνωσε την αλλαγή ονομασίας του.

Πρόκειται για τον όμιλο εταιρειών Isis Pharmaceuticals, ο οποίος άλλαξε την ονομασία του προκειμένου να αποφύγει συσχετισμούς με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία αναφέρεται συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την παλαιότερη ονομασία της—ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε, ΙΚΙΛ).

Ο Isis Pharmaceuticals μετονομάζεται σε Ionis Pharmaceuticals, διευκρίνισε ο όμιλος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα του ομίλου μας διότι όταν ο κόσμος βλέπει ή ακούει το όνομά μας, θέλουμε να μας συνδέει με τα φάρμακα που παρασκευάζουμε, τα οποία σώζουν ζωές», ανέφερε η γενική διευθύντριά του Λιν Πάρσαλ στο δελτίο Τύπου.

Μετά την αλλαγή της επωνυμίας του ομίλου, οι μετοχές του —ο όμιλος είναι εισηγμένος στον δείκτη Nasdaq— θα έχουν πλέον διακριτικό τίτλο το αρκτικόλεξο IONS.

Ο όμιλος, ο οποίος έχει τζίρο 200 εκατομμυρίων δολαρίων, άρχισε να εξετάζει επειγόντως την αλλαγή της ονομασίας του μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο. «Μετά την τραγωδία στο Παρίσι, το όνομά μας μετατράπηκε σε πρόβλημα. Πολύς κόσμος μας συνέδεε με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ομίλου.

Ο όμιλος, που ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα το Κάρλσμπαντ της Καλιφόρνιας, είναι γνωστός για τα φάρμακα που παρασκευάζει για την αντιμετώπιση του καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά πάνω απ’ όλα διαφόρων σπάνιων νόσων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ