13-04-2021

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σαν Μπερναντίνο

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Τζέρι Μπράουν κήρυξε την κομητεία Σαν Μπερναντίνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τη δολοφονική επίθεση που έγινε εκεί στις 2 Δεκεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τος 14 άτομα και να τραυματιστούν ακόμη 26, σύμφωνα με πρόσφατο απολογισμό.

Οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν μέχρι τώρα λόγο για 22 τραυματίες από τη σφαγή του Σαν Μπερναντίνο, η οποία οργανώθηκε στις 2 Δεκεμβρίου από ένα ζευγάρι πακιστανικής καταγωγής.

“Ένα περιβάλλον καταστροφής και ένας ακραίος κίνδυνος υφίστανται για την ασφάλεια των προσώπων και των ιδιοκτησιών στην κομητεία Σαν Μπερναντίνο εξαιτίας της επίθεσης” της 2ας Δεκεμβρίου, που σημειώθηκε στη διάρκεια χριστουγεννιάτικου γεύματος των υπαλλήλων των υγειονομικών υπηρεσιών της κομητείας, δήλωσε ο Μπράουν.

“Η κομητεία του Σαν Μπερναντίνο αντέδρασε στην επίθεση με όλους τους διαθέσιμους πόρους της, περιλαμβανομένης της ανάπτυξης όλων της των δυνάμεων της τάξης, της πυροσβεστικής, του προσωπικού έκτακτης ανάγκης και βοηθήθηκε από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια, το Γραφείο Ομοσπονδιακών Ερευνών (FBI) και από άλλες τοπικές υπηρεσίες”, πρόσθεσε.

“Οι περιστάσεις της τρομοκρατικής επίθεσης, η έκταση της, έχουν ξεπεράσει ή αναμένεται να ξεπεράσουν τις δυνατότητες και τις ευθύνες μίας και μόνο πόλης”, δηλώνει ακόμη ο Τζέρι Μπράουν.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταφράζεται κυρίως στην ανάπτυξη των μέσων του υπουργείου Υγείας και των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων της Καλιφόρνιας για να βοηθήσουν την πόλη του Σαν Μπερναντίνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ