11-04-2021

Δύο νεκροί σε συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο που επιχείρησε να τους παρασύρει με το όχημά του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σήμερα, γνωστοποίησε ο στρατός, ενώ άλλος ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στα σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι ένας οδηγός προσπάθησε να παρασύρει Ισραηλινούς στρατιώτες με το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατά τη διάρκεια μιας βίαιης διαδήλωσης Παλαιστινίων κοντά στην πόλη Σιλουάντ στη Δυτική Όχθη. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος είχε μαζί του στο όχημα ένα μαχαίρι.

Την ίδια στιγμή στην κεντρική Γάζα, Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Γάζας, οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διαδηλωτής και να τραυματιστούν 37.

Ισραηλινοί αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άλλον ένα Παλαιστίνιο σήμερα κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας επίθεσης με το όχημά του στο συνοριακό φυλάκιο Καλάντια στη Δυτική Όχθη, ανέφερε μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Στη Ραμάλα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν επίσης ότι ένας Παλαιστίνιος τραυματίσητηκε από σφαίρες του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ