18-04-2021

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι – Προβοκάτορες οι Έλληνες, απειλούν την ειρήνη (video)

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τους γείτονες

Επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε το απόγευμα του Σαββάτου (6/3/2021) ο Χουλουσί Ακάρ στο πλαίσιο των δηλώσεων του σχετικά με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας βρέθηκε στη φρεγάτα Oruc Reis και απευθύνθηκε στο προσωπικό των τουρκικών πολεμικών πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση, μέσω της μεθόδου τηλεδιάσκεψης. Έτσι αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά έκανε λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες από τη χώρα μας και υποστήριξε πως αυτές «απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα».

«Παρά τη θετική μας στάση, συνεχίζονται από τη γειτονική μας χώρα την Ελλάδα, οι προβοκατόρικες ενέργειες και η προβοκατόρικη ρητορική, οι ανεύθυνες δηλώσεις, η απειλητική γλώσσα», είπε ο Χουλουσί Ακάρ. «Αυτές οι ενέργειες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, συνέχεια τους λέμε πως πρέπει να αποφεύγουν τις ενέργειες και δηλώσεις που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν αρνητικά την Ε.Ε και την παγκόσμια κοινή γνώμη», είπε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Τονίζουμε πως οι παρενοχλήσεις, η ρητορική δεν αρμόζει σε σχέση καλής γειτονίας. Οι προβοκάτσιες και οι προσπάθειες με τα εξοπλιστικά προγράμματα προκαλούν μεγάλη ζημιά στον Ελληνικό λαό και δαπανούν άδικα τους πόρους του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Ακάρ.

«Στην Κύπρο η μόνη διέξοδος είναι η λύση των δυο κρατών. Αυτό πρέπει να το δουν όλοι», είπε επίσης για το Κυπριακό.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις με την Αίγυπτο τονίζοντας πως «είναι σημαντική εξέλιξη αυτό που συνέβη με την Αίγυπτο, περιμένουμε να έχουμε και συνέχεια».

«Με την Αίγυπτο έχουμε κοινές πολιτιστικές, ιστορικές αξίες. Με την ενεργοποίηση και αυτών τις επόμενες ημέρες εκτιμούμε πως ίσως έχουμε κι άλλες διάφορες εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να τονίσω πως η απόφαση που πήρε η Αίγυπτος σεβόμενη τη δική μας περιοχή θαλάσσιας ευθύνης, είναι σύμφωνη και με τη δική μας θέση αλλά και είναι προς το συμφέρον των δικαιωμάτων του λαού της Αιγύπτου. Εκτιμούμε πως την ερχόμενη περίοδο με την Αίγυπτο μπορούμε να υπογράψουμε συμφωνία, μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών ευθύνης που να είναι σύμφωνο με τα σύνορα των περιοχών ευθύνης μας τα οποία έχουμε δηλώσει στον ΟΗΕ. To υπουργείο Εξωτερικών μας κάνει τις απαραίτητες εργασίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ευχόμαστε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα», επεσήμανε.

Πηγή: Duvargazete, dunya

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ