18-04-2021

Υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

«Με αυτό το πιστοποιητικό οι πολίτες θα αποκτήσουν ξανά τα δικαιώματά τους», είπε ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τάσσεται υπέρ της ταχείας καθιέρωσης ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού.

«Πρέπει να επιστρέψουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα στους πολίτες το συντομότερο δυνατό μέσω ενός πιστοποιητικού ανοσίας. Με αυτό το πιστοποιητικό οι πολίτες δεν θα αποκτήσουν επιπλέον δικαιώματα, αλλά θα αποκτήσουν ξανά τα δικαιώματά τους, δηλαδή το βασικό δικαίωμα να επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθερα, να μπορούν να πάνε οπουδήποτε. Αυτό το δικαίωμα έχει περιοριστεί επί του παρόντος για όσους διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης. Θα το επιστρέψουμε σε όσους είναι άνοσοι», είπε την Πέμπτη (25/02) ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του στα δίκτυα «RTL« και «n-tv».

«Διάκειμαι πολύ ευνοϊκά υπέρ αυτής της λύσης. Το πιστοποιητικό ανοσίας θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει κίνητρο για όσους είναι επιφυλακτικοί ως προς τον εμβολιασμό. Το 25% των Γερμανών ανήκει στην κατηγορία αυτή. Μπορούμε τουλάχιστον να πείσουμε τους δύσπιστους με τέτοια κίνητρα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού τάχθηκε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στη τηλεδιάσκεψη των «27» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η Ευρώπη να προλάβει Google και Apple για το πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, μετά και των όσων αποφασίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ