20-04-2021

Κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου για τον Κουφοντίνα – «Σταματήστε τη δολοφονία»

Οι διαμαρτυρόμενοι συνελήφθησαν από την αστυνομία

Σε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, προχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης (24/2), ομάδα περίπου δέκα ατόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον καταδικασθέντα της «17Ν» και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα άτομα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, φώναξαν συνθήματα υπέρ του πολυισοβίτη, καθώς και κρέμασαν πανό σε ένα παράθυρο με μήνυμα στήριξης στα γερμανικά που έγραφε: «Σταματήστε τη δολοφονία του Κουφοντίνα».

Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως οι διαμαρτυρόμενοι αρνούνταν αρχικά να αποχωρήσουν από το κτήριο, με τους εργαζόμενους του προξενείου να ζητούν την συνδρομή της αστυνομίας. Οι διαμαρτυρόμενοι έπειτα συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Βερολίνο - Κουφοντίνας Βερολίνο - Κουφοντίνας

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας επί 48 ημέρες ενώ από την Δευτέρα (22/2) προχώρησε και σε απεργία δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η περίπτωση του καταδικασθέντος της «17Ν», μάλιστα, στάθηκε αφορμή για οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση την Τρίτη (23/2).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/2), έκκληση προς την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ