08-03-2021

Το Facebook ανακαλεί το «μπλόκο» των ειδήσεων στην Αυστραλία

Οι Αυστραλοί θα έχουν και πάλι πρόσβαση σε ειδησεογραφικό περιεχόμενο μέσω της πλατφόρμας του Facebook - Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό

Την άρση του αποκλεισμού στην Αυστραλία ειδησεογραφικών περιεχομένων ανακοίνωσε την Τρίτη (23/2) το Facebook, η οποία θα λάβει χώρα «τις προσεχείς ημέρες», καθώς η κυβέρνηση αποδέχθηκε να τροποποιήσει το σχέδιο νόμου που έχει στόχο να υποχρεώσει τους γίγαντες της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης για την αναπαραγωγή περιεχομένων τους.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών, Τζος Φράιντενμπεργκ και ο γενικός διευθυντής του Facebook Australia, Γουίλ Ίστον, δήλωσαν ότι κατέληξαν σε συμβιβασμό σε ένα από τα σημεία κλειδί του σχεδίου νόμου στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι αμερικανικοί κολοσσοί του τομέα.

«Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, μπορούμε εφεξής να εργαστούμε για να συνεχίσουμε την επένδυσή μας σε μια δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και να αποκαταστήσουμε τις προσεχείς ημέρες για τους Αυστραλούς τις πληροφορίες στο Facebook», δήλωσε ο Ίστον.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Facebook απέκλεισε τη δημοσίευση συνδέσμων για ειδησεογραφικά άρθρα και τις σελίδες των μέσων ενημέρωσης της χώρας, προκαλώντας σάλο και αγανάκτηση σε διεθνές επίπεδο.

Πολλές επίσημες σελίδες στο Facebook υπηρεσιών αρωγής είχαν επίσης ακουσίως επηρεαστεί από αυτό το μέτρο αντιποίνων.

Ο συμβιβασμός αυτός σημαίνει ότι οι Facebook και Google – στις οποίες στόχευε ιδιαίτερα το σχέδιο αυτό νόμου της αυστραλιανής κυβέρνησης δεν θα υφίστανται κυρώσεις εφόσον συνάπτουν συμφωνίες με μέσα ενημέρωσης σε αντάλλαγμα για τη χρήση περιεχομένων τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ